19:00

IK Oden U23

Referat: Valskogs IK U23/ Köping FF U23 - IK Oden U23

Bortamatch i Valskog på en mycket fin och jämn gräsplan!
Vi öppnade starkt och skapade ett flertalchanser via våra snabba anfallare Lamin och Jesper.
Också ett tidigt ledningsmål när Pedro satte returen på Jespers skott.
Valskog var inte ofarliga på kontringar och Jocke stod för några riktigt fina ingripanden i målet.
Men vi borde gjort tre, fyra mål i första halvlek, dels varsin ribbträff av Lamin och Felipe samt ytterligare chanser som borde resulterat.

Det straffade sig direkt i andra halvlek när Valskog kunde kvittera via ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där deras spelare trängde sig innanför vår wingback och stötte in bollen på volley.
Vårt spel från första halvlek var som bortblåst, delvis p g a Lamin utgick p g a skada efter ful stämpling men också för att vår playmaker Pedro som inte är i full matchform bytte i halvtid.
Istället drog vi på oss några onödiga gula kort för efterslängar.
Valskog gjorde sedan 2-1 på hörna där vi var tre man runt spelaren på bortre stolpen som ändå kunde knoppa in bollen i mål.
Sista 20 minuterna fick vi jaga kvittering men vi slarvade bort de avgörande passningarna och var egentligen aldrig riktig nära att ta poäng.

Sett till matchen som helhet så borde vi ha vunnit men vi måste såklart förvalta våra målchanser.
Dock vill vi ge stor cred till spelarna som aldrig övergav vår spelidé och rullade igång många fina anfall där vi hade 10-12 passningar i rad innan vi tappade bollen.
Till matchens lirare utser vi Michael som styrde upp backlinjen på ett föredömligt sätt och var mycket kreativ i vår speluppbyggnad.

1:a halvlek
3' Lamin fintar bort tre spelare och kommer fri med målvakten men dröjer för länge med skottet så målvakten hinner ut och täcker
4' Djupledsboll där spelare i misstänkt offside kommer fri med Jocke som gör en fin reflexräddning på skottet
6' Jesper spelar fram Lamin som rundar målvakten och slår in bollen mot mål men en utespelare hinner dit och nickar bort bollen på mållinjen
12' 0-1 Oden genom Pedro (assist Jesper)
16' Nytt friläge för Valskog, återigen såg spelaren ut att vara offside men som tur var sköt han utanför
20' Stenhårt distansskott av Valskog och mycket bra räddning av Jocke!
25' Dante tar sig fram på vänsterkanten och slår ett inlägg som målvakten boxar ut till Pedro som skjuter men målvakten är snabb och lyckas rädda
27' Underbar framspelning av Pedro till Lamin som drar till med vänstern och bollen sitter stenhårt i ribban och ut, Valskog är först på returen och rensar
28' Bra frisparksinlägg av Valskog som vi rensar ut ur straffområdet och en motståndare får fullträff med vänstern men återigen gär Jocke en fantastisk räddning!
35' Jesper spelar snett inåt bakåt till Felipe som drar till ett skruvat skott med högern som tyvärr tar i ribban!
39' Nytt, hårt vänsterskott av samme spelare i Valskog men återigen är Jocke vig som en panter och räddar
44' Gult kort på spelare i Valskog som kapar Lamin så att han tvingas byta
45' Michael lägger ett frisparksinlägg och bollen letar sig fram till Rich som drar till med en tåpaj men tyvärr smiter bollen precis utanför vänstra stolpen!

2:a halvlek
Byten: Jesper Hultman (P08) in istället för Lamin (skada)
Nvar in istället för Pedro
Shaho in istället för Dante
Oliver istället för Lucas
Simon (P08) istället för Joel
Ytterligare byten under andra halvlek p g a trötta eller skadade spelare
46' 1-1 Valskog, inlägg volley i mål
47' Fin vändning av Nvar som lurar sin motståndare, skaffar sig skottläge med vänstern men får inte riktigt fullträff så målvakten kan enkelt rädda
53' Smart passning av Hampus till Joel som klivit ut från mittbacksposition, avlossar ett hårt skott som tyvärr går utanför
56' Farligt anfall av Valskog efter att vi tappat boll på väg framåt, bollen far som ett flipperspel i vårt straffområdet och går till sist ut till en motståndare som akrobatiskt skjuter en bicycleta men det är inga problem för Jocke som räddar
58' Gult kort på Nvar för farlig eftersläng
60' Gult kort på Oliver för eftersläng
68' 2-1 Valskog, hörna som nickas i mål
70' Bra frisparksinlägg av Michael som målvakten boxar bort till Shaho som får bra träff men bollen smiter över ribban
77' Friläge för Valskog när vi satsar allt framåt, spelaren lurar Jocke och skjuter mot tomt mål men Michael hinner dit och styr bollen till hörna
78' Varning på spelare i Valskog som sparkar bort bollen efter avblåsning
82' Gult kort på Valskogs lagkapten för protest mot domslut
85' Frispark av Valskog som Jocke räddar
89' Jocke slarvar för en gångs skull och passar till en motståndare som ser att Jocke är långt ut och han skjuter mot tomt mål men bollen går utanför
90+1' Lucas tar sig fram på högerkanten och slår ett stenhårt markinlägg men deras mittback är först på bollen och sparkar bort den, här vill vi se mer desperation och folk som offrar sig i straffområdet!